Evenemanget framflyttat
— mer detaljer inom kort —
  

 

Hem ljuva hem — en kväll för Norrköpings hemlösa

Välkommen in i värmen för en kväll där vi samlar in pengar till Östergötlands Stadsmissions viktiga arbete för att minska hemlöshet i Norrköping. 

Många i Norrköping saknar hem och lever i stark utsatthet. Men vi är tusen gånger fler som kan göra något åt det – om vi gör det tillsammans.

”Hem ljuva hem” är en kväll med god mat, trevlig underhållning och ett angeläget budskap. Men framför allt är det ett startskott för ett tryggare Norrköping, för alla. Och alla behövs – företag, civilsamhälle, offentlig verksamhet – för att samla in medel som kan hjälpa hemlösa akut och långsiktigt.

Insamlingens donationer, auktioner och gåvopaket öronmärks för Östergötlands Stadsmissions nya verksamhet ”Mötesplatsen”, en hjälpande plats för hemlösa i stan. Dessutom går överskottet från biljettförsäljningen rakt in till insamlingen. 

När: TBD, från klockan 18
Var: Östgöta Kök, Nya torget, Hospitalsgatan 30 i Norrköping

Vad: Trerätters middag, underhållning och möten från verkligheten
Pris: 1995kr, per kuvert, ambitionen är att största delen av kuvertpriset blir insamlingen 
Biljetter: 300 platser.

Initiativtagare: Östgöta Kök
Insamlingsgarant: Östergötlands Stadsmission

Med denna insats vill vi:

  • Göra en riktad insats till Norrköpings hemlösa och mest utsatta.
  • Målet är att tillsammans samla ihop 1 000 000 kr.
  • Insamlingens donationer, auktioner och gåvopaket går till Östergötlands Stadsmissions arbete för hemlösa i Norrköping och nya verksamheten Mötesplatsen. Dessutom går överskottet från biljettförsäljningen rakt in till insamlingen. 

Att leva i hemlöshet

I Östergötland lever mer än 300 människor i akut hemlöshet och siffran ökar hela tiden. Stadsmissionen ser också en förändring – många är yngre och friskare än vi tidigare har sett. För människor som redan hamnat i utanförskap är det svårt att hitta ett eget boende. Men ett tryggt hem är en förutsättning för att kunna ta tag i andra delar av livet. Att bli drogfri. Att hitta
ett jobb. Att bygga ett positivt socialt nätverk. Ju längre en människa lever i hemlöshet ju längre ifrån samhället hamnar hon. Vägen tillbaka till en fungerande livssituation blir lång.

Många unga hamnar också i det som kallas strukturell hemlöshet, där brister i samhällets skyddsnät gör att personerna inte kan få boende. Istället bor de tillfälligt hos vänner eller partners, vilket leder till ökade risker och utsatthet. Många börjar tidigt med droger, och tappar både fotfäste och tro på sig själva.

Mötesplatsen
– en ny start

Insamlingen lägger också grunden till ”Mötesplatsen” som ska etableras i Norrköping. Det blir en plats som erbjuder resurser till hemlösa och andra utsatta i form av skydd, mat och hjälp med akuta behov. En plats med möjlighet att prata med någon som lyssnar, och att få hjälp med viktig kontakt med vård och myndigheter. Och ingen utsatt människa kommer behöva lämna Mötesplatsen inför natten, utan att ha någonstans att komma till.

Det blir en central plats för att inge hopp – att en bättre framtid för individen är möjlig – men också en samlingspunkt där företag, organisationer och andra aktörer kan engagera sig.

Östergötlands Stadsmission kämpar för de som kämpar!

 

Östergötlands Stadsmission arbetar för ett mänskligare samhälle, och för varje utsatt individ. Målen är att öka välmåendet, hjälpa individen att kunna påverka sin egen situation och att få en ökad livskvalitet. Stadsmissionen erbjuder hemlösa personer boendelösningar utifrån individens behov och individens unika egenskaper och förmågor.

Se filmen om Jens för en av många berättelser där förändring varit möjlig.

 

Hur vill du bidra?

 

Alla bidrag, mindre som större, är varmt välkomna. Du, ditt företag eller din organisation kan bidra på flera olika sätt, beroende på era möjligheter.

!

Gör

det du kan för att stötta
Att företag kan sponsra med medarbetartid som volontärer är värdefullt, men pengar gör en annan typ av nytta då det skapar andra hållbara förutsättningar. Förutom att ordna förnödenheter till behövande, ger de också möjlighet att ta fram en långsiktigt hållbar strategi och plan för Stadsmissionens arbete i Norrköping.

Beroende på dina möjligheter, finns det flera sätt som du kan bidra.

1

Delta

på kvällen Hem ljuva hem
Överskottet från biljettpriset går genom insamlingen till Östergötlands Stadsmissions arbete för hemlösa i Norrköping.

2

Buda

på auktionen under kvällen
Under kvällen kommer flera exklusiva auktioner äga rum, som skänkts av våra fantastiska möjliggörare. Alla pengar från auktionen går till insamlingen. Köp till dig själv, ditt företag, eller skänk även gåvan till Mötesplatsen.

3

Skänk

på det sätt som passar dig
Oavsett om du köper biljett till kvällen, eller ej, så har du ändå i formuläret nedan möjlighet att donera pengar till insamlingen eller skänka gåvopaket till de hemlösa. Dessa pengar går rakt in i insamlingen.

Så gör det skillnad

Att hjälpa och stötta människor i utsatta livssituationer har varit Östergötlands Stadsmissions drivkraft sedan starten 1972. Alla insatser gör skillnad i vår verksamhet: volontärarbete, klädinsamlingar, matkassar och andra förnödenheter. Men för att verkligen göra långsiktig skillnad är ekonomiska bidrag centralt.

Pengar ger Östergötlands Stadsmission möjlighet att skapa varaktig förändring, inte bara punktinsatser. De kan lägga en långsiktigt plan och anställa personer som hjälper och följer de utsatta människorna när det behövs som mest. Med en stark ekonomisk bas vet de vad de kan göra om ett eller flera år, inte bara i nästa vecka. Det lägger grunden till ett tryggare Norrköping – för alla.

Hem ljuva hem – Vad händer under kvällen?

Musik, mat och viktiga möten

”Hem ljuva hem”’ är en kväll med fantastisk mat och trevlig underhållning – och ett angeläget budskap. Tillsammans kommer vi få höra starka röster och berättelser från verkligheten. Vi kommer lära, få perspektiv och förstå hur förändring är möjlig när vi arbetar tillsammans.

På scenen träffar vi bland andra Peter Johansson, en av Sveriges främsta musikalartister, och Susanna Stern, sångerska med en självklar plats på de svenska operascenerna. Vi möter kommunstyrelsens ordförande Sophia Jarl och Johan von Below, säkerhetsansvarig i Norrköping. Dessutom finns Sanna Detlefsen, direktor på Stadsmissionen där med viktiga sanningar, och Marika Markovits, biskop i Linköpings stift som tidigare drivit Mötesplats
Mariatorget. Dessa, och många fler, står för underhållning och samtal under kvällens gång.

Allt i en värmande inramning av oss på Östgöta Kök, med garanterat utsökt mat på tallriken.

Framför allt ser vi fram emot att träffa dig under kvällen!

Hem ljuva hem

En kväll för Norrköpings hemlösa

 

När: Datum TBD, från klockan 18
Var: Östgöta Kök, Nya torget, Hospitalsgatan 30 i Norrköping
Vad: Trerätters middag, underhållning och möten från verkligheten.
Pris: 1995 kr ex moms, per kuvert. 
Biljetter: 300 exklusiva platser. Först till kvarn. 

Buda i auktionen, för att göra skillnad

Frida Södermark - Inspirationsföreläsning

Frida Södermark

Frida Södermark är löpare, inspiratör och populär föreläsare som brinner för att få in mer energi i människors liv.

Auktion: Inspirationsföreläsning ”Orka! Passion som drivkraft”

Det är aldrig försent att ändra sina vanor och få en mer rörelse i sitt liv. Frida delar med sig av tränings- och motivationstips som passar alla oavsett nivå. Idrottens strategier kan appliceras på alla utmaningar, yrkesmässigt som privat – buda för att få vara med under en fartfylld och inspirerande föreläsning som tar er närmare nya mål.

Föreläsningen sker under kontorstid, i Norrköping.
Ca 60 min.

Värde: 20 000 kr
Utropspris: 5000 kr

Föreläsning med IFK:s Andreas Alm och Daniel Ekvall

Andreas Alm och Daniel Ekvall

Andeas Alm har bland annat varit fotbollsspelare i AIK och IFK Norrköping, har tränat AIK, Häcken, Odense och nu IFK Norrköping.
Daniel Ekvall har arbetat som idrottspsykologisk rådgivare för herrlandslaget i fotboll sedan 2016 och i IFK Norrköping sedan 2010.

Auktion: workshop/föreläsning på temat: Goda vanor kring att göra sitt bästa och att göra andra bättre. Med erfarenheter från elitidrotten.

Värde: ca 50 000 kr
Utropspris: 10 000 kr

Workshop för konceptutveckling - Sanna Åkerlund Gebeyehu

Sanna Åkerlund Gebeyehu

Sanna Åkerlund Gebeyehu är konceptutvecklare inom design och arkitektur och arbetar med varumärkesidentitet i en rad olika format både lokalt och internationellt.

Sanna skapar unika varumärkesupplevelser genom att kombinera varumärkesutveckling med upplevelsedesign. Som co-op curator förbinder hon varumärken med kreativa och nyckelpartners för att fördjupa varumärkesidentiteten och hitta nya sätt att engagera. Genom projekt för ABB, Världskulturmuseet och Spotify HQ, strävar hon efter sömlös interaktion mellan objekt, rum och människor.

Auktion:
Halvdags workshop anpassad för ditt företag för att bygga eller utveckla varumärke, strategisera för nya lokaler, skapa samsyn eller ge inspirationsboost.

I workshopen ingår ett förberedande möte med ”uppdragsgivaren”, därefter skapar jag en halvdag för just er med hopp om nya insikter och inspiration.
Sanna Åkerlund Gebeyehu

Värde: 25 000 kr
Utropspris: 5000 kr

Fotograf: Jens Andersson

Cecilia Edefalk - "ett Hem" (tavla med tempera och akryl)

Cecilia Edefalk

Cecilia Edefalk, föddes i Norrköping 1954, idag bosatt och arbetar från sin ateljé söder om Stockholm. Hon är en av Sveriges internationellt mest uppmärksammade konstnärer och arbetar med måleri, fotografi och skulptur.

Auktion: Tavlan ”ett Hem”
2024
24.5 cm i diameter
Tempera och akryl

Jag skulle måla en blå stor som en hand och skriva, ”Jag vill ha ett hem”, men ändrade det till en rund blå och skrev hemlängtan.
Cecilia Edefalk

Värde: ?
Utropspris: 40 000 kr

Auktionsobjektet kommer efter auktionen att hänga upp på den nya Mötesplatsen, med auktionsvinnaren tydligt angiven, som ”Skänkt av…”.

Köp biljett och bidra till insamlingen

Varmt välkommen till insamlingskvällen Hem ljuva hem, där vi tillsammans lägger grunden till ett tryggare Norrköping – för alla.

Pris: 1995 kr exkl. moms

Du säkrar din biljett här:

Donation och gåvopaket

Du som inte kan delta på kvällen kan ändå bidra eller skänka gåvor i på anmälningslänken, genom att inte ange välja biljett.

_

Vid anmälan godkänner du villkor för evenemang, beställning och insamling.

Arrangörer

Initiativtagare

Insamlingsmottagare
och garant

Möjliggörare för evenemanget

FRIDA
LANDBECKER

Villkor och förutsättningar för evenemanget (Östgöta Kök)

Allergier, specialkost och andra särskilda behov anmäler ni efter biljettköp till info@ostgotakok.se, ange ”Hem ljuva hem” i ämnesraden och ange ert biljettnummer.

Dessa allmänna villkor gäller vid köp av biljett till ”Hem ljuva Hem” på Östgöta Kök Nya Torget.
Organisationsnummer 556740-5799. Köpta biljetter återbetalas ej. Kunden är skyldig att själv kontrollera bokningsbekräftelsen så snart den erhålls. Vid eventuella felaktigheter, kontakta oss omgående. För att boka biljett måste kunden vara minst 18 år.

Insamlade medel från donationer, gåvopaket och auktioner går direkt till insamlingen för Östergötlands Stadsmissions arbete för hemlösa.
Biljettpriset är 1995 kr exklusive moms per kuvert. Ambitionen är att största delen av kuvertpriset blir insamlingen för Östergötlands Stadsmissions arbete för hemlösa.

 

Villkor och förutsättningar för insamlingen (Östergötlands Stadsmission)
Östergötlands Stadmission garanter att samtliga medel som tilldelas dem i denna insamling kommer öronmärkas till insatser för hemlösa i Norrköping. Östergötlands Stadsmission förbehåller sig att fördela och prioritera de insamlade medlem på ett balanserat och ansvarsfullt sätt utifrån verksamhetens och deltagarnas behov. De gåvoprodukter som anges i formuläret ska därför ses som lämnade önskemål och ett mått på vad det lämnade bidraget kan göra för skillnad i verksamheten.

Kreativa produkter:

Koncept och webbdesign: Bulta Kommunikation
Innehåll och budskap: Byn kommunikation
Koncept, grafik och rörlig bild: 83 Design

Foto ”Att leva i hemlöshet” och ”Så gör det skillnad”: Jonas Holmqvist
Foto ”Mötesplatsen”: Shutterstock